www.maxicep02.blogspot.com teknoloji haber Portalı 2013 Blog’unuzu arama motorları ile uyumlu hale getirin - Teknoloji Haber Portalı 2013

google-optimazisyonu

Blog’unuzu oluşturduktan sonra eşe dosta adresini vererek ziyaret etmelerini sağladınız peki blog’umuzun daha fazla ziyaretçi çekmek için neler yapabiliriz?


       
İlk alternatifiniz arama motorları, blog’unuzu kurduktan sonra arama motorları bir şekilde sizi bulacaklardır fakat bu uzun bir zaman alabilir ama sabırlı olmalısınız bu süreci kısaltarak blog’unuzun arama sonuçlarında üst sıralarda çıkması için sizin de yapabileceğiniz bir kaç şey bulunuyor.

Blog’unuz yayında olduğu sürece mutlaka arama motorları tarafından ziyaret edilip ön belleğe alınacaktır.Ancak bunu beklemek yerine blog’unuzu Google,MSN,Yahoo gibi tanınmış arama motorlarına kendinizde kaydedebilirsiniz.  

Başlığı ve Meta Etiketlerini düzenleyin

Blog’unuzu arama motorlarına kaydetmeden önce başlığınızı uygun hale getirmeniz  arama motorları tarafından daha iyi indekslenmesini sağlayacaktır. 

Sitenizin başlığı web tarayıcısın sol üst kenarında gösterilen bölümdür başlık sayfanızın <TITLE> kodu ile belirlenir. Burada blog’unuzun kısa bir sloganına yer verebilirsiniz. 

…..aşağıdaki kodu bulun. 

<title><data:blog.pageTitle/></title>

...bu  kodu sildikten sonra aşağıda  bulunan kodu kopyalayıp onun yerine yapıştırın 

<b:if cond='data:blog.pageType == "index"'> 
<title><data:blog.title/></title> 
<b:else/> 
<title><data:blog.pageName/>-<data:blog.title/></title> 
</b:if>

Sonuç: Google’da Blogger Modifiye diye arattığınızda ilk sırada ve bu şekilde çıkacaktır. 
blogger-modifiye 

Blogu’unuzu arama motorlarına  kaydedin

Dünya da arama motoru denince tartışmasız ilk akla gelen isim Google oluyor,blog’unuza daha fazla ziyaretçi çekebilmek içinde Google de üst sıralara gözü dikmek zorundasınız . 

Google’a kayıt:
Google’de üst sıralara çıkabilmek için ilk etapta blog’unuzu Google’ye tanıtabilirsiniz. 
İşe ilk olarak blog’unuzun URL’sini Google’ye tanıtarak başlayabilirsiniz. 
Buradan http://www.google.com.tr/add_url.html adresine girerek blog’unuzun URL adresini girin isterseniz blog’unuz hakkında kısa birde açıklama yazabilirsiniz. 

2010-01-13_163423 
 
Teknoloji Haber Portalı 2013 © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top