www.maxicep02.blogspot.com teknoloji haber Portalı 2013 BIOS : Önyükleme (Boot) Önceliğini Değiştirmek (Bilgisayarı DVD veya USB'den Başlatma) - Teknoloji Haber Portalı 2013


          Normal şartlarda bir bilgisayar HDD üzerinden başlar.Fakat bazı durumlarda bilgisayarı DVD, Flash bellek veya Floppy diskten başlatmak gerekir.(Bütün bunlar için daha fazla bilgi için lütfen burayıokuyun) bu durumda Bios'u başlatmak istediğimiz medyadan başlayacak şekilde ayarlamamız gerekir.Bu aslında çok basit bir işlemdir fakat yeni kullanıcılar için anlatmayı uygun buldum.




Dikkat: Eğer bilgisayarınızda Windows 8 yüklü ise BIOS'a girmek için basmanız gereken tuşa bilgisayarı başlatırken basmanız işe yaramayacaktır. Bunun sebebiWindows 8'in kulladığı Hızlı Başlat özelliği. Windows 8 kullanıyorsanız bu tuşa ya bilgisayarı yeniden başlatarak basın ya da Hızlı Başlat özelliğini devre dışı bırakın: Windows 8 Neden Hızlı Başlıyor? "Hızlı Başlat" Nedir, Devre dışı Bırakılabilir mi, Bırakmalı mıyım?

  • Bios'a girebilmeniz için anakart modeline göre değişebilmekle birlikte genelde Esc, F2, F1, F10, F11, F12, Dell tuşlarından birini kullanmak gerekir. Sizde bunun hangi tuş olduğunu bilmiyorsanız bilgisayar ile beraber gelen dökümanlara göz atın ya da Google araması yapın.
  • Notebooklarda ise çoğunlukla Bios'a girmeden bilgisayarın Önyükleme önceliğini -geçici olarak- değiştirebileceğiniz bir tuş bulunur. (Örneğin, Asus'ta açılışta ESC tuşu)Buradan -tek seferlik-  Önyükleme önceliğini değiştirebilirsiniz.





1- Bilgisayar açılışında sürekli olarak ilgili tuşa basın.Karşınıza BIOS ekranı çıkacak.

















2-Ok tuşlarını kullanarak Boot sekmesine ulaşın. ("Boot Order" yada "Boot Options" olarak geçebilir)

















2- "Boot Device Priority" yi bulun ve "Enter"a basın.

















3- Yine ok tuşlarını kullanarak istediğiniz seçeneği 1. sıraya getirin.

















4-  Değişiklikleri kaydedip çıkın.


5- İşiniz bittikten sonra bütün adımları tekrar edip 1. sıraya HDD'yi getirmeyi unutmayın.






0 yorum :

Yorum Gönder

Reklam içeren yorumlar kesinlikle yayımlanmayacaktır

 
Teknoloji Haber Portalı 2013 © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top