www.maxicep02.blogspot.com teknoloji haber Portalı 2013 Youtube ile Para Kazanmak,Kazanc Artirmak ? Konu 1 - Teknoloji Haber Portalı 2013

Arkadaslar merhabalar hepinize.Bu konuda ,Youtube isine yeni baslayanlar ve dada once baslamislar adina herseyi toplamak ve son hali ile sizlere anlatmak istiyorum.Umarim faydasi olur..

Bu anlatimda sizlere Kademe kademe anlatarak baslamak istiyorum.

1-Youtube'da Nasil para Kazanmaya Baslarim ?
Youtube ile para kazanmak istiyorsaniz oncelikle,1 gmail adresi alip(yada farkli maillerde olur) Youtube giris yaparak bir kanal olusturacaksiniz.Olusturacaginiz Kanal(Youtube Sayfasi) oncelikle ilgi alaninizla ilgili bir kanal olmasi sizlere tavsiyemdir.Cunki severek isteyerek bu isi yapmis olursunuz,SIKILMAZSINIZ.

2-Youtube Kanalini Hangi kategoride Acmaliyim ?
Kanalinizi yukardada dedigim gibi ilgi alaniniza dayali bir kanal olmasi oncelikli tavsiyemdir.Egerki ilgi alaniniz disinda bir kanal acacaksaniz sizlere su Ana kategorileri oneriyorum.
Haber,Bilim,Saglik,Teknoloji,Paparazzi Unluler,Ekonomi,Finans,Otomobil dunyasi(kazalar degil),Moda,Cilt bakim,Guzellik,PC game-Ps3 tarzi ana kategoriler icerisinden kendinize en uygun kategorileri alt kategorileri belirleyerek kanallar acabilirsiniz.

Komedi,eglence,kazalar,ilginc olaylar+16 tarzi kanallari onermiyorum.Bu tur kanallarda kazanclar dusuktur.Bu kategorilerde kazanmak icin cok titiz calisma gerekir ve bu calisma sonucunda belirli zaman sonra kazanclariniz alacaginiz goruntuleme sayisian gore artar ancak Tbm(Tik basi kazanc) dusuk olur.

3-Kanali actik,Kategorimizi belirledik,Para Kazanma ayarlarini Nasil Yapacagiz ?

A-Ulke secimi degistirmek !
Butun islemleri yaptikdan sonra,Yapmaniz gereken ilk sey,actiginiz kanaldaki ulke secimini degistirmek olacakdir.Ulke seciminde Turkiye var ise,para kazanmayi aktif edemezsiniz.Bunun icin Kanalimiza girip ulkemizi avrupadan bir ulke yada Abd secerek kaydetmemiz gerekmekdedir.Yeni tasarimda ,Video Yoneticisi'ne Tiklayin.Daha Sonra sol menuden Kanal Ayarlarina Tiklayin,acilan menude Gelismis secenegi vardir ona tiklayip,Ulke seciminizi yapabilirsiniz.

B-Adsense Baglantisi Yapmak !
Para kazanmayi tam olarak aktif etmek icin yapmamiz gereken son bir islem kaldi.Buda adsense hesbaimizi Youtube kanalimizla iliskilendirmek.Daha onceden adsense hesabiniz varsa,Video Yoneticisine giris yapiyoruz.Sol Menude Kanal ayarlarina tiklayip,Para kazanma sekmesine giriyoruz.Orda asagida Odemem nasil yapilacak tarzinda bi yazi var.Ve Adsense hesabinizi iliskendirin diye bir Link var tiklama yeri ona tiklayip adimlari takip ederek adsense hesabinizi baglayabilirsiniz.Adsense hesabi olmayanlar,ayni adimlar ile adsense basvurusu yaparak adsense hesap alabilirler.Adsense basvurusunda gercek bilgilerinizi ve ulkenizi Turkiye secmelisiniz.(Turkiyeden basvuru yapacaklar icin).

Adsense baglantinizi yaptiginizda,Para kazanma sekmesinde Adsense iliskisi diye bir bolumde, AdSense ilişkisini incele veya değiştir isimli yere girip baktiginizda ETKIN yaziyorsa artik para kaznamak icin herseyimiz tamam demekdir.Yeni basvuru yapanlar icin bu Etkin yazmaz.2 ila 12 saat icinde adsense basvurunuz onaylanir ve Etkin yazacakdir sizlerdede.

4-Kanal Ayarlari Nasil olmali ?
Kanal ayarlari ile ilgili daha once yazdigim,yada yazilan onlarca makale ve yazi var.Ben size kisaca asagidaki videoyu izleyerek kanal ayarlarini nasil yapmaniz gerektigi hakkinda videoyu izleminizi tavsiye ediyorum.

5-Video Yuklerken Baslik-Aciklama Ve Etiket Kismi nasil Olmali ?
A-Basliklar Nasil Yazilmali ?
Yuklediginiz videonun icindeki olayi yada durumu en iyi sekilde acik ve kisa bir dille baslikda yazmalisiniz.Sade ve en anlasilabilir bicimde baslik girmeniz cok onemlidir.Tabi yuklenen ture gore baslikda tarih,gun,yada parentez icinde kisa etkili cumleler kullanabilirsiniz.

B-Aciklama Kismi Nasil Yazilmali ?
Eklediginiz video ile ilgili mutlaka icerigini anlatan 1-2 cumlelik aciklama girmelisiniz.Aciklama olan videolarda,kanallarin abone sayisinin ve takipcisinin cok etkili takipci oldugu defalarca teyyit edilmistir ve cok faydasi vardir.

Ayrica benim size tavsiyem,aciklama kismina video ile ilgili kisa bir ozet girdikden sonra,Videonuzun basligi ile ayni orantida iliskili kisa 2-3 kelimelik etiket turunde cumleler ekleyiniz.Ornek vermek gerekirse ;

Video basligi su olsun ; iphone 5 simlock Free
Aciklama kismi su sekilde olsun : Kisa bir ozet yazi yazdikdan sonra ..Ozetin altina ;
iphone 5 simlock
iphone4s simlockage
iphone3gs simlock free
iphone simlock free
iphone vodafone simlock free
iphone 5 turkcell simlock free

Tarzinda 1-2 kelimelik etiket tarzi yazilar giriniz.Bunda limit sizi nelinizdedir.Ve faydasi cokdur videonuzun izlenme sayisina.

C-Etiket Kismi Nasil Yazilmali ?
Etiket bolumune kesinlikle videonuz ile ilgili etiketler olmali.Tek cumleleik etiketler disinda mutlaka aciklama kismindaki verdigim ornekdeki gibi 1-2 kelimelik birbirine bagli etiketlerde giriniz.

Yukardaki baslikdan yola cikarsak ;
iphone 5 simlock Free

Etiketlere su sekilde duzenleme yapabiliriz ;
iphone5,iphone4,iphone4s,iphone3gs,iphone 5 simlockage,iphone5 simlock free,iphone5 simlock 1minute,iphone simlock vodafone,iphone simlock turkcell free tarzinda istediginiz kadar turetebilirsiniz.

1-2 kelime ve baglantili etiketler girmekde fayda vardir.Tek kelimelik etiketleri oldugunca az girmeye calisin.


5-Video izlenim sayilari nasil artirilir ?
Yuklediginiz bir videonun izlenim alabilmesi icin oncelikle videonuzun Guncel,yeni ve ilgi cekebilecek bir kategori turde olmasi onemlidir.Eski tarihli cok onceden yuklenmis yada internetde yayinlanmis bir videonun izlenme alma olasiligi dusukdur.Guncellik cok onemlidir bu iste.
izlenim alabilmek,her attiginiz videonun izlenmesini saglamak icinde kanalinizda Abone sayisinin yuksek olmasinin veya abonenizin olmasinin faydasi coktur.

Kanaliniza free yada satisi yapilan abonelerin faydasi varmidir diye dusunenlere sunu diyebilirim.Sahte abone alimlarinda kanaliniza faydasi 100/10 dur izlenim almak adina.Ancak farkli seyler icin,bu isin ticaretini dusunmek adina ,partnerlik basvurulari,kanal satislari icin kullanilan,prestij kazanmak adina kullanilan bir yontemdir.
Ayrica sahte abone sayisi ,gercek bir youtube kullanici icin videonuzu izlediginde kanalinizi gordugunde abone sayisini gorerek abone olmasini etkilemekdedir.Yabancilar bu konuda titizlerdir.Buna faydasi olur yani.

Izlenim alabilmek icin Abone ve guncellik disinda en onemli konularin disinda diger bir konuda Video imleme siteleridir.

Imleme siteleri,youtube'da eklediginiz videolari paylasarak cesitli sosyal paylasim sitelerinde izlenim almasini sagliyabilirsiniz.Bir cok imleme sitesi,videolariniz icin asiri derecede izlenim saglatabilmekdedir.Peki bu imleme siteleri neresidir diye dusunelere sunlari kisaca yazabilirim.

Facebook
Twitter
Linkedin
Buzzfeed
Reddit
Google+
Skyrock
tumblr
myspace
Blogger siteleri
Digg
Burdaki siteler

iceriginiz,Yuklediginiz video turune gore ulkesine gore kendinize farkli imleme silteleride bulabilirsiniz.Ayrica free blog sitelerinde ucretsiz bloglar acarak youtubedaki videolarinizi bloglariniza ekleyerek site uzerindende izletme yapabilirsiniz.

Yukardaki yazimizda kisaca bir ozet on bilgi olarak sizlere yazdim arkadaslar.Yeni baslayanlar icin faydali bir on bilgi olacakdir.

Simdi size farkli konularda bilgiler vermek istiyorum arkadaslar.Bu bilgiler kazanc artirma,tbm oranlari niche diye tabir edilen yuksek kazanc getirecek kelimeler hakkinda bilgilerdir.Kisaca bu bilgilerede kademe kademe baslamak istiyorum.

1-Yuksek izlenim alacak video turleri nelerdir ?
Arkadaslar yuksek izlenim alacak video turleri sizlerinde bildigi gibi,Komedi,kaza,kavga+16 videolar,sakalar,spor,eglence turundeki videolardir.Tabi bu tur videolar yuksek izlenimden cok hizli izlenim alabilen video turleridir.Ancak kazanc oranlari genelde dusukdur.Bu turdeki videolari yukleyenler iyi izlenim aldiklarini ancak kazanclarinin dusuk olduklarini soylemekdedirler cogu zaman.Bunun sebebide,bu turdeki videolarin asiri cok olmasi,cok izlenmesi reklam rekabetinde kazancini dusurmekdedir.Tabi kazanc isinde cok faktor vardir ama genelde dusukdur diyebilirim.Bunu kazanc kisminda aciklayarak yazacagim.

2-Yuksek Kazanc Getirebilecek video turleri nelerdir ?
Yuksek kazanc getiren video turleri arkadaslar aslinda yukarda belirttim ama yine yazmak istiyorum.
Teknoloji,bilim,ekenomi,finans,Saglik,Moda Bakim,Cilt urunleri,Guzellik urunleri,Makyaj turleri urunleri olmakla birlikde cok ozel aranma hacmi dusuk am kazanci buyuk kategorilerde vardir.Bun turdeki kategorileri sizlere asagida anlatacagim.

3-Yuksek Kazanc imkani icin Niche Calismasi Nedir ?
Arkadaslar bu konu icin detayli bir aciklama yapacakdim ancak forumda arkadaslarimiz bu konu hakkinda guzel bilgiler paylastilar.Bu sebeble ayni seyi yeniden yazmak istemiyorum.Konu linklerini verdim altda girip inceleyebilir,fikirler uretebilirsiniz.

http://www.youtubepara.com/youtube-k...-bilgiler.html

http://www.youtubepara.com/dunyadan-...-buyursun.html

4-Tbm Oranlari Neden dusuk olur ve Nasil Artirilir ?
Bildiginiz gibi Tbm,tik basi kazanc anlamindadir.Ve gunluk kazancimizi bu Tbm oranlari belirliyor.Belirliyor derken tabikide video turu,icerik,kategori vs buna en buyuk etken.

Kisa bir ornek vermek istiyorum size.
Youtube'da Komedi videosu arasaniz 1.000.000 dan fazla komedi videosu cikar karsiniza.Buda tabiki cok olan bir kategorinin,cok izlenen bir kategorinin dusuk kazanc getirmesi demekdir.
Hic bir reklam veren gunde 1 Milyar izlenen Komedi,eglence,kaza tarzi videolara Yuksek kazanc icin Tbm oranlari icin yuksek miktarlar odemez.

Bu sebeble ki sizlere Tbm artirmak icin soyleyecgim yontem su sekildedir ;
Oncelikle normal kanallariniz disinda su kategorilerde kanal acmaniz gerekiyor ;

Telefon,Android,Tatil,Saglik,Krediler (ev-araba-ihtiyac turu),Online oyun,Oyuncak,Bitkisel urunler,Bilgisayar turunde 1 er yada 2 ser kanal acip (bu kategori turlerine yakin turler kendiniz keywords tolls yardimi ile cogaltabilirsiniz) guncel youtubedaki bu kategorilerle ilgili son videolari indirip,kendi actiginiz kanala uzun kelimeli etiketlerle yazin.

Bu islemi yaptikdan sonra,blogspot ve skyrock da bloglar acip her gun attigini videolari buraya da embed ile ekleyin.Ayrica yukarda verilen imleme sitelerine de videolarinizi ekleyin,imleyin.

Bu kategorilerdeki videolarin gunluk izlenim sayisi dusuk olabilir,ona moreliniz bozulmasin,ancak gunde alacaginiz 3-4 tik,tbm oraninizda 0.10 ile 0.50 arasinda artirima sebeb olacakdir.
 
Teknoloji Haber Portalı 2013 © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top