www.maxicep02.blogspot.com teknoloji haber Portalı 2013 Samsung Galaxy S3 Mini Orjinal ROM Yüklemek Unroot Yapmak - Teknoloji Haber Portalı 2013

Akıllı telefonlarda sık olarak yapılan Root işlemleri sonucunda oluşan hatalardan dolayı bunları düzeltmek, Unroot işlemi yapmak veya sürüm güncelleyebilmek, tekrar garanti kapsamına sokmakgibi işlemler için telefonunuza tekrardan orjinal ROM atabilirsiniz. Orjinal ROM attıktan sonra telefonunuz, ilk kutusundan çıkarttığınız zamana dönecektir ve her şey sıfırlanacaktır. Ben bu yazımdaSamsung Galaxy S3 Mini için orjinal ROM yüklemeyi anlatacağım fakat hemen hemen tüm telefonlarda (Samsung) aynı şekilde ROM yükleye biliyoruz.


Bir süre önce yazdığım “Android’li Telefonları Root Yapma (Samsung Galaxy S3 Mini)” başlıklı yazımda anlattıklarımdan çokta farklı bir şey anlatmayacağım aslında. Root işleminde yağtığımız işlemler ileROM atma işleminde yaptığımız işlemler hemen hemen aynı. Sadece atacağımız dosyalar farklı.
ROM dosyaları 400-600 MB arasında değişmektedir. Bir Root dosyasına göre çok daha büyük. Eğer telefonunuz Samsung Galaxy S3 Mini değilse, indireceğiniz ROM dosyasının boyutuna dikkat edin. Çünkü bazı kişiler ROM dosyası zannedip Root doyası indirebiliyor. Lafı çok uzatmadan ROM atma işlemlerine geçelim.
  1. Öncelikle buraya tıklayarak Samsung Galaxy S3 Mini için ROM dosyasını indirelim. İndireceğiniz dosya Official 4.1.2 Jelly Bean Firmware sürümüdür ve tüm dilleri destekler. Eğerfarklı bir sürüm ile ROM atmak istiyorsanız ona göra ilgili dosyayı bulup indirin.
  2. Ardından buraya tıklayarak ROM’umuzu yüklemeye yardımcı olacak Odin programını indirelim ve kuralım. (RAR şifresi yazı sonunda yazıyor.)
  3. Odin’i açın.
  4. USB kablosunu bilgisayara takın fakat telefonunuza takmayın.
  5. Telefonunuzu tamamen kapatın.
  6. Şimdi telefonu “Recovery Mode” ile açacağız. Bunun için ses açma tuşu+home tuşu+power tuşu basılı olarak açılması gerekiyor. Yaklaşık 18-20 saniye basılı tutmanız yeterli.
  7. Ardından ses açma-kısma tuşlarını kullanarak karşımıza gelen ekranda “wipe data/factory reset“e geliyoruz ve “power tuşu“a basıyoruz. Bu işlemle beraber cihazımızda ki her şey silinecektir.
  8. Ardından cihazımızın ön belleğini temizlemek için “wipe cache partition“a gelip aynı işlemi yapıyoruz.
  9. Bu işlemden sonrada “reboot system now“a tıklıyoruz ve cihazımız tekrar başlıyor. Tekrar başlarken ilk aldığımız gibi olacağından bazı ayarları kendi kendine yapacak ve size hesap bağlamanızı söyleyecektir bu işlemleri hızlı bir şekilde geçebilirsiniz.
  10. Telefonunuz açıldıktan sonra tekrar kapatın.
  11. Şimdi telefonu “Download Mode” ile açacağız. Bunun için ses kısma tuşu+home tuşu+power tuşu basılı olarak açılması gerekiyor.
  12. Karşınıza uyarı veren bir ekran geldikten sonra ses açma tuşuna basarak “Download Mode”a geçebilirsiniz. Download Mode ekranında sol üstte küçük şekilde “Odin Mode” gibi yazılar yazmaktadır. Ortada ise kocaman bir Android ikonu. Eğer bunları görüyorsanız doğru yerdesiniz.
  13. Şimdi USB kablosunu telefonunuza takın.
  14. Açtığınız Odin programında üstte sıralanmış kutucuklardan ilki, mavi renge dönüşecek ve “COM” yazısı gelecektir. Bu yazıyı gördüyseniz her şey yolunda demektir, telefonunuz bağlandı.
  15. Şimdi indirdiğiniz ROM dosyasını RAR içerisinden masaüstünüze çıkartın.
  16. Odin’de “Files” kısmından PDA butonunun yanındaki tiki işaretleyin ve PDA butonuna tıklayarak, çıkarttığınız “tar.md5” uzantılı ROM dosyasını seçin.
  17. Bu işlemi de yaptıktan sonra Odin programının “Options” kısmında sadece “Auto Reboot” ve “F. Reset Time” seçeneklerinin işaretli olduğundan emin olun.
  18. Son olarak “Start” butonuna basın.
Tüm bu işlemler bittikten sonra telefonunuz açıldığında artık orjinal bir ROM’a sahip olduğunuzu göreceksiniz. İşlemler sırasında yazılanları aynen uyguladığınız takdirde herhangi bir sorunla karşılaşmayacaksınızdır.
İndir: Samsung Galaxy S3 Mini (I8190) Official 4.1.2 Jelly Bean Firmware
İndir: Odin v3.0.4
RAR Şifresi: www.syorulmaz.com

0 yorum :

Yorum Gönder

Reklam içeren yorumlar kesinlikle yayımlanmayacaktır

 
Teknoloji Haber Portalı 2013 © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top