www.maxicep02.blogspot.com teknoloji haber Portalı 2013 Blogger basit icerik cekme botu yapma - Teknoloji Haber Portalı 2013


Bu Blog
Buradan Verilen Bağlantılar
Web
Bu Blog
Öncelikle içerik çekme botu nedir? Kısaca diğer sitelerden web sitenize makale,resim,video aktarabileceğiniz, basit bir yazılımda olabilir, daha detaylı şekilde yapılandırılmış etiketleri kategorileride aktarabilen yazılımdır. Bildiğiniz gibi wordpress te içerik çekme botu mevcut. Ancak bloggerda böyle bir bot yok gibi...
 
 
 
Nette birkaç araştırma yaptığımda birçok kişinin arayıp bulamadığı, webmaster sitelerinde de sürekli konu açarak soruna çözümde bulamadığı botu bende arayıp bulamadım. Ancak bu yazıda Blogger'a içerik çekmek için kendi özelliklerinden yararlanıp bota benzer bir yöntemle çalışan sitem oluşturmak mümkün. Birkaç adımda aşağıda anlattığım gibi blogger bloğunuza diğer sitelerden içerik çekebilirsiniz.
Bunun için aşağıdaki adımları uygulmanız yeterli...
1.Adım
Blogger kontrol panelinden Ayarlar sekmesine tıklayın. Ardından E-posta ve Cep Telefonu seçeneğine tıklayın

2. Adım
aşağıdaki bölüme gelin. Aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi
"SecretWord" kısmına başkalarının bulamayacağı sizinde unutmadığınız bir kelime yazın. site adınızla bağlantısı olmasın

Örneğin: livespor38.deneme@blogger.com

sonra bloğunuza gelecek yayınları nasıl almak istiyorsanız seçeneklerden seçin. Taslak olarak yayınlanmasın yada direkt olarak bloğuma eklensin seçeneklerinden tercihinizi yapın. Ayarları kaydet deyin.




3.Adım
Gmail adresinize gidin.Sağ üst menüden ayarlar kısmına tıklayın. üst seçenklerden "Yönlendirme ve POP/IMAP" a tıklayın. "yönlendirme adresi ekle" kutusuna tıklayın ve
"livespor38.deneme@blogger.com" şeklinde oluşturduğunuz adresi ekleyin. "Yönlendirmeyi devreden çıkar" seçeneğinin altındaki seçeneği seçin ve doğrula yapın.Bloğunuza doğrulama linki gelecek. Onaylayın.




Böylece mailimizi bloğumuza yönlendirmiş olduk. Diğer sitelerden abonelikle aldığınız haber,makale,resim,video içerikleri mailinize gelecek sonra bloğunuza eklenecek. Bunun için maili son yazıları abonelikle gönderen sitelere gmail adresiniz yada @blogger.com şeklinde biten adresinizi eklemeniz yeterli.

Şimdi istediğiniz web sitesinden içerik çekmek için maille abone olun. Önemli bir nokta abonelikte bazı siteler feedburner ile onay ister. Onaylama blogunuza eklenir.

ipucu: Ayrıca bir filtre oluşturarak postalarınızdan yalnızca bir kısmını da yönlendirebilirsiniz! İstemediğiniz yada istediğiniz postaların bloğunuza yönlendirilmesini ayarlayabilirsiniz. Google ücretsiz olarak bu servisi sağlamış bizede uygulamak kalıyor.

kaynak göstererek yayınlarsanız sevnirim
 
Teknoloji Haber Portalı 2013 © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top