www.maxicep02.blogspot.com teknoloji haber Portalı 2013 Blog Yazılarınız Twitter Hesabınızda Otomatik Yayınlansın - Teknoloji Haber Portalı 2013

Twitter, her geçen gün kullanıcı sayısını arttıran bir platform ve Facebook'dan çok daha fazla aktif blogcunun olduğu bir ortam. Hal böyle olunca blog yazılarını şöyle bol takipçili bir twitter hesabında yayınlamak bize oldukça iyi trafik kazandırabilir. Ancak blog yazılarımızı manuel olarak eklediğimizden her yazı için twit atmak mümkün olmuyor. Özellikle blogunu sık güncelleyen blogcular için bir çare bulunması şarttı.

Bugün sizlere bu sorunu ortadan kaldırıp blog yazılarınızı twitter hesabınızda nasıl otomatik olarak yayınlayabileceğinizi anlatacağım.
Google'ın ücretsiz rss servisi olan Feedburner'ı kullanacağız. Bu soruna çözüm getiren birkaç yöntem daha bulmuştum ama hiçbiri Feedburner kadar kullanışlı ve basit değildi.

Öncelikle bu işlemi yapabilmeniz için bir Google ve Feedburner hesabınızın olması gerekiyor. Ben hesabınızın olduğunu varsayarak bu kısmı atlayıp direk anlatıma geçiyorum.

İlk olarak Google Feedburner adresine gidin ve yayın yaptığınız rss linkinin üzerine tıklayın;



Daha sonra açılan sayfada üst kısımdan "Publicize" yi seçin



Publicize kısmına gelin ve sol menüden "Socialize" yi seçin.



Publicize ➜ Socialize kısmına geldikten sonra aşağıdaki gibi ayarları uygulayın.
Buradaki "Add a twitter account" kısmından twitter hesabınızı bağlayın.




Ayarlayı yaptıysanız alt kısma inin ve "Save" butonuna tıklayın.

Twitter hesabınıza gönderilen yazı linkleri yine bir Google servisi olan Google Url Shortener tarafından kısaltılıyor bu da twitterda karakter sınırlaması olduğu için büyük avantaj.

İyi bloglamalar...

0 yorum :

Yorum Gönder

Reklam içeren yorumlar kesinlikle yayımlanmayacaktır

 
Teknoloji Haber Portalı 2013 © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top